Tanúként hallgatta ki a belvárosi rendőrkapitányság Ughy Attila polgármestert és országgyűlési képviselőt, mivel egy büntetőfeljelentés alapján 2010 októberében olyan közlekedési táblát adott át a nyilvánosan egy másik képviselőnek, ami tisztázatlan körülmények között került hozzá és jogszerűen nem lehetett a tulajdonában.

Budapest felújított útjainak védelmében még 2006. évben a Fővárosi közgyűlés döntését követően szereltek fel 153 darab traktorok és mezőgazdasági vontatók behajtását megtiltó táblákat, amelyek időközben a „gyűjtők” áldozataivá váltak annyira, hogy a végleges leszerelésükkor már csak 23-at sikerült közülük fellelni. A fővárosiaknak okozott kár figyelembe véve a táblák beszerzési árát, a folyamatos pótlások, rongálások költségeit is csaknem másfél millió forint. Információink szerint a rendőrség a lopás ügyében elkezdett nyomozását felfüggeszti, tekintettel arra, hogy Ughy Attila mentelmi joggal rendelkezik, és amíg ez fennáll addig nem folytathatnak nyomozást az ügyben.

 

 

Mint arról több sajtó és internetes forrás is beszámolt korábban, Ughy Attilának nem ez az első ügye a törvénnyel, és a jelek szerint nem először segíti, hogy mentelmi joga mögé bújhat. A korábbi hírek szerint pár éve egy tetten ért ittas vezetés felelősségre vonása alól menekült meg mentelmi jogára hivatkozva-

Az ügy részletei az alábbi linken olvashatók:

http://egyenlito.blog.hu/2010/04/09/egyenlito_tv_10_adas_budapest

 
Forrás:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetekhivatala.blog.hu/api/trackback/id/tr652646159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása