Avagy hogyan szórt szét csaknem 50 millió forintot első döntésével saját emberei között a FIDESZ

2010. október 14-én tartotta első képviselő testületi ülését Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Képviselő Testülete. Az eskütételt követően a képviselők megkezdték munkájukat, ahol sürgősségi előterjesztésben, tehát helyszínen kiosztott anyagként találkoztak azzal az Ughy Attila polgármester (országgyűlési képviselő, fővárosi képviselő, fővárosi tanácsnok, stb.) által jegyzett előterjesztéssel, amely azonnali hatállyal átalakította az önkormányzat vállalatainak irányítását és felügyeletét.

Ez a változtatás azonban nagyon sokba kerül a kerületi adófizetőknek. Az előterjesztés ugyanis ismételten létrehozza a korábban a képviselő testület által a takarékosság jegyében a Vagyon 18 ZRt.-nél megszüntetett igazgatóságot. Ide a FIDESZ két pártkatonát delegált jelentős tiszteletdíj mellett. Werner Péter havonta 195 ezer forintot kap a munkájáért (ez 250 ezer 575 forint kiadást okoz a kerületnek). Dr. Nemeskéri Kutlán Endre 150 ezer forintba részesül havonta (ez 192 ezer 750 forintjába kerül a kerületi adófzteőknek).

Azt gondolnánk, hogy itt megállt a fideszes pazarlás, azonban ez csak a bemelegítés volt. A kerület valamennyi vállalatába társ-ügyvezetőt delegált a FIDESZ. Ez azt jelenti, hogy minden vállalatvezető mellé saját pártkatonáját ültette a FIDESZ. Ezzel a döntéssel egyrészt törvényt sértett a FIDESZ, hisz a hatályos jogszabályok értelmében minden vállalatvezetői állást pályáztatni kellett volna (ez így elmaradt). Ezen túlmenően jelentős költségekbe is veri a kerületet, hiszen a Városüzemeltető Kht.-ba kinevezett Péntek Tamás havonta 550 ezer forint fizetést kap havonta (ez 706 ezer 750 forintjába kerül a kerületnek).  A Bókay Kert Kft.-beCsempesz Ivánt nevezte ki a FIDESZ a meglévő igazgató mellé havonta 480 ezer forintos fizetéssel (ez 616 ezer 800 forint plussz kiadást jelent az adófizetőknek). A sort a Műszak 18 Kft.-vel folytatták, ahová dr. Tóth Tibor Józsefet neveztette ki Ughy Attila havi 500 ezer forintos fizetéssel. (ez 642 ezer 500 forintot vesz ki a kerület kasszájából havonta).  

A FIDESZ által megszavazott döntések eredményeként havonta 2 millió 409 ezer 375 forinttal több költsége lesz a kerületnek. Ebben az összegben még nincs benne a kinevezett személyeknek járó különbféle juttatás és költségtérítés, amelyek évente összességében mintegy 50 millió forint többlet kiadást jelentenek a XVIII. kerületi adófizetőknek. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetekhivatala.blog.hu/api/trackback/id/tr852391869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisa 2010.12.12. 08:42:30

Kár, hogy mindez pusztába kiáltott szó, falrahányt borsó...
De lelkes olvasód leszek a jövőben.

Che_18 2010.12.12. 08:45:19

ennek fényében már érthető, hogy lesz 12 milliárd kerületünk adóssága. Gondolom fel kell vennünk még pár milliárd hitelt, hogy kifizessük a fideszes aktivistákat, meg rokonokat....

BonGiorno 2011.03.02. 13:30:57

Óriási, közben pedig megszorítanak a kerületben, nem is kicsit....
süti beállítások módosítása